Visningsbigården på Vestern gård har hovedformål av trygg undervisningsramme til besøkende i alle aldre, med spesiell fokus på de yngste.

Anlegget ble lansert lørdag, den 29.10.2022 med midler fra Sparebankstiftelsen DNB. Størst takk til støtten for oppretting og mulig undervisning.

30 måneder etter første skissestrek sto bigården ferdig. Etterhvert ble det flyttet fem sterke bifolk inn bak glassrutene.
Bigården presenterer bikuber av eldre og nyere type oppsett. Disse sammen med forskjellig materialbruk viser utvikling av birøkt over tid.
Det kan tilbys besøksmulighet til lokale skoler og barnehager framover, slik at barn og ungdom kan se, oppleve og lære om bier og birøkt på en enkel og uforpliktende måte.
Videre kan vi arrangere korte foredrag eller lengre kurs for private, pedagogiske eller driftsmessige interesserte.
Utover det skal det foregå forsking og utvikling av kubetyper og birøkt som kan bedre både bienes og birøkterens rammebetingelser, og dermed honningutbytte. Vi bruker derfor diverse sensorer i og under kubene som leverer permanent data om temperatur, fuktighet, lyd og vektendring.
 
Er du interessert i å bli tilknyttet prosjektet som støttespiller eller er interessert i bier og birøkt så nøl ikke med å ta kontakt via info@ringbi.no
Ringerikes Birøkterlag har en ungdomsgruppe etablert som forsker på biologi og teknologi med detaljerte opplysninger om utviklingen i kubene døgnet og året rundt. Dette gir både kunnskap og innsikt i natur og landbruk samt at det er en spennende hobby.
Vel møtt der det lanseres regelmessige møter utover sesongen😀!!!

Slik finner du frem

Adressen er Klekkenveien 7, 3513 Hønefoss.
Om du altså orienterer deg fra Nordre Torg mot Klekken så finner du Vestern Gård til høyre på toppen til Vesternbakken.

Copyright 2024 Ringerikes Birøkterlag. Alle rettigheter forbeholdt. | Design by Nettlyst