Kom og besøk den nylig etablerte visningsbigården på Vestern

Denne ble lansert lørdag, den 29.10.2022.

Styret har invitert til medlemsmøte på Vestern Gård (Klekkenveien 7) kl. 12.00, lørdag 29. oktober. Det ble lokal birøktsprat om sesongen som har gått med grilling innen den første timen.

Så har det blitt feiret åpning av visnings og forskingsbigården på Vestern gård kl. 13.00 samme dag.
30 måneder etter første skissestrek står demonstrasjons- og forskingsbigården ferdig. For noen uker siden flyttet vi fem sterke bifolk inn på gården.
Bigården presenterer bikuber av eldre og nyere type. Disse sammen med forskjellig materialbruk viser utvikling av birøkt over tid.
Vi kontakter lokale skoler og barnehager framover, slik at barn og ungdom kan se, oppleve og lære om bier og birøkt på en enkel og uforpliktende måte.
Videre kan vi arrangere korte foredrag eller lengre kurs for private, pedagogiske eller driftsmessige interesserte.
Utover det skal det foregå forsking og utvikling av kubetyper og birøkt som kan bedre både bienes og birøkterens rammebetingelser, og dermed honningutbytte. Vi bruker derfor diverse sensorer i og under kubene som leverer permanent data om temperatur, fuktighet, lyd og vektendring.
Vi takker Sparebankstiftelsen DNB som muliggjorde prosjektet med sine støttemidler!
Er du interessert i å bli tilknyttet prosjektet som støttespiller eller er interessert i bier og birøkt så nøl ikke med å ta kontakt via info@ringbi.no
Ringerikes Birøkterlag er åpen for flere ungdommer som er interessert i biologi og teknologi som gir opplysninger om utviklingen i kubene gjennom døgnet og året. Dette gir både kunnskap og innsikt i natur og landbruk samt at det er en spennende hobby.
Vel møtt😀!!!

Slik finner du frem

Adressen er Klekkenveien 7, 3513 Hønefoss.
Om du altså orienterer deg fra Nordre Torg mot Klekken så finner du Vestern Gård til høyre på toppen til Vesternbakken.

Copyright 2023 Ringerikes Birøkterlag. Alle rettigheter forbeholdt. | Design by Nettlyst